vrijdag 26 november 2010

Schepping

De Schepping van de Mensen
Dit Verhaal Gaat over Perseus de Zoon Van Zeus



Koning Acrisius van Argos drukt woede naar uit Zeus voor het doordringen van zijn dochter, Prinses Danae. Hij giet dan Danae en haar zuigelingszoon Perseus uit aan overzees in een houten borst. Onbekend aan iedereen, een witte vogel die alles getuigde was werkelijk Poseidon, die Zeus over unfaithfulness van Acrisius informeert. Zeus geeft opdracht tot Poseidon om vrij te geven Kraken om Argos te vernietigen door zijn volledig te overstromen koninkrijk. Terwijl Argos volledig wordt verwoest, worden Danae en Perseus veilig gebracht aan het Eiland Seriphos waar zij het gelukkig leven leven en Perseus tot mensdom groeit.
Calibos - de bedorven zoon van Thetis, de godin van het Overzees - was een knappe jonge mens die wordt bestemd om Prinses te huwen Andromeda, de dochter van Koningin Cassiopeia en erfgenaam aan de rijke stad van Joppa en uiteindelijk elk van Phoenicia. Zeus toevertrouwde Calibos aan zorg voor de Putten van de Maan; Calibos joeg in plaats daarvan, sloot en doodde alles op die, met inbegrip van de heilige kudde van Zeus van vliegende paarden daar leefde, verlatend slechts stallion Pegasus levend. Als straf, zet Zeus Calibos in een monster om en hij wordt gemeden en om als outcast in de moerassen en de moerassen gedwongen te leven. Thetis, woedend bij het lot van haar zoon, geloften dat als Calibos Andromeda niet kan huwen, dan geen andere mens één van beiden zal.
Perseus wordt gebracht door Thetis van zijn eilandhuis Seriphos aan Joppa. Hij leert van Andromeda en haar benarde toestand: zij kan huwen niet tenzij haar suitor met succes riddle beantwoordt, die wordt gegeven aan haar door Calibos. Om het even welke suitor die er niet in slaagt om riddle correct te beantwoorden wordt gebrand bij de staak. Gebruikend een aantal giften die aan hem door de goden, met inbegrip van het gevleugelde paard worden gegeven Pegasus en a helm langs gegeven aan hem Athena dat maakt zijn drager onzichtbaar, ontdekt hij het antwoord aan riddle. Calibos vangt hem bijna, maar Perseus snijdt zijn hand met een zwaard af (een andere goddelijke gift, dit van de godin Aphrodite).
Bij de volgende ceremonie voor een nieuwe suitor, gaat Perseus, veronderstelt riddle correct binnen en stelt de gescheiden hand van Calibos voor, dient het winnen Andromeda huwelijk in.
Bij de Tempel aan Thetis, bidt Calibos aan zijn moeder Thetis om vengeance op Perseus te nemen voor het afsnijden van zijn hand. Thetis vertelt Calibos dat zij dat niet kan doen omdat Perseus door Zeus wordt beschermd, maar zij kan vengeance op Joppa nemen.
Bij het huwelijk, dat in de tempel van Thetis wordt gehouden, vergelijkt Koningin Cassiopeia de schoonheid van Andromeda bij dat van Thetis zelf, die de godin irriteert. Het standbeeld van Thetis stort in en zijn hoofd komt aan het leven dat Andromeda eist als offer aan een overzees monster ( Kraken, een moderne toevoeging aan de mythe; de Griekse versie had Cetus als overzees monster) in 30 dagen, en nog Virgin; anders, zal Kraken Joppa vernietigen.
Perseus zoekt een manier om Kraken, laatste van te verslaan Titanen. die het ras van monsters waren dat de goden antidateerde. Wanneer Zeus Athena beveelt om Perseus haar uil te geven, zij in plaats daarvan orden Hephaestus om de mechanische uil te bouwen Bubo als hulp voor Perseus. Bubo leidt Perseus tot de Duistere Heksen, drie blinde vrouwen die dat de enige hoop van overleving in gevecht tegen onthullen Kraken is door het hoofd van een ander monster te gebruiken, Kwal Gorgon. Kwal, zodra een mooie vrouw, door Aphrodite werd omgezet, omdat Poseidon en de Kwal in liefde waren, in een zo afschuwelijk monster dat het zuivere oogcontact om het even welk levend schepsel aan steen, met inbegrip van Kraken zal draaien. Zij maakt haar huis op het Eiland van de Doden, dat over ligt Rivier Styx, bij de eigenlijke rand van de Onderwereld. Perseus reist en doodt haar daar, die haar hoofd verwijdert, hoewel hij met Calibos (die zijn verloren hand met een trident-als blad) heeft vervangen langs de manier moet vechten - wie hij definitief met het zwaard van Aphrodite doodt.
Enkel aangezien Andromeda aan Kraken worden geofferd op het punt staat, verschijnt Perseus schrijlings op Pegasus en draait de Laatste Titaan aan steen met het hoofd van de Kwal, dat dan in de oceaan wordt gegoten waar het niet meer schade kan berokkenen. Perseus bevrijdt Andromeda en zij leven gelukkig samen. De held en heldin geworden constellaties bij het besluit van Zeus, die het zelfde voor doet Pegasus en Cassiopeia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten